www.iiiWe.com » مدیریت ریسک RISK MANAGEMENT/ ISO 31000

 صفحه شخصی lilian rainbow   
 
نام و نام خانوادگی: lilian rainbow
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی عمومی
شغل:  HSE independent cosultant
تاریخ عضویت:  1389/11/22
 روزنوشت ها    
 

 مدیریت ریسک RISK MANAGEMENT/ ISO 31000 بخش عمومی

6

تمامی سازمان ها با هر نوع و اندازه ای با عوامل داخلی و خارجی و تأثیراتی روبرو می شوند که باعث به وجود آمدن تردید (عدم اطمینان) در دستیابی به اهداف و زمان آن می شوند . تأثیری که این تردید (عدم اطمینان) در اهداف سازمان می گذارد ، "ریسک" نامیده می شود .
تمامی فعالیت های یک سازمان با ریسک درگیر می شوند (درگیر ریسک می شوند). سازمان ها ریسک را با شناسائی ، تجزیه و تحلیل و سپس ارزشیابی این که آیا ریسک بایستی به منظور برآورده کردن معیار ریسک با درمان ریسک اصلاح (تعدیل) شوند ، مدیریت می کنند . در طول این فرآیند ، آنها با ریسک پذیران مشاوره و ارتباط دارند و ریسک را مورد پایش و بازنگری قرار می دهند . این استاندارد بین الملی ، این فرآیند نظامند و منطقی را با جزئیات شرح می دهد.
هنگامی که کلیه سازمان ها ریسک را در جائی مدیریت می کنند ، این استاندارد بین الملی تعدادی اصول را استقرار می دهند که به منظور اثر بخش بودن مدیریت ریسک نیاز به برآورده کردن آن اصول می باشد. این استاندارد بین الملی ، توسعه ، اجراو بهبود مستمر یک چارچوب که هدفش یکپارچه سازی فرآیند با نظارت ، استراتژی، برنامه ریزی ، مدیریت فرآیند های گزارش دهی ، خط مشی ها ، ارزش ها و فرهنگ کلی سازمان به منظور مدیریت کردن ریسک می باشد را به سازمان ها توصیه می کند.
با وجودی که روش مدیریت ریسک در طی زمان ودر داخل بخش های مختلف به منظور برآورده کردن نیاز های مختلف توسعه یافته ، قبول (پذیرش) فرآیند های یکپارچه در داخل یک چارچوب جامع می تواند به حصول اطمینان از مدیریت کردن اثر بخش ، کارآمد و منسجم ریسک یک سازمان کمک کند. عملکرد عمومی (کلی) توصیف شده در این استاندارد بین الملی ، با روشی نظامند ، شفاف و قابل قبول ، اصول و راهنمایی هایی جهت مدیریت کردن هر شکلی از ریسک در هر دامنه و محتوایی ارائه می نماید.
هر بخش یا عملکرد ویژه مدیریت ریسک با نیازها ، مخاطبان ، ادراک و معیارهای شخصی خود مواجه می باشد. بنابراین یک ویژگی کلیدی این استاندارد بین الملی ، گنجاندن "استقرار محتوا (زمینه)" به عنوان یک فعالیت استقرار زمینه اهداف سازمان را تصرف خواهد کرد ، محیطی که در آن سازمان اهدافش را پیگیری می کند ، در ابتدای این فرآیند مدیریت ریسک عمومی (کلی) می باشد. استقرار زمینه اهداف سازمان را تصرف خواهد کرد ، محیطی که سازمان در آن اهدافش را پیگیری می کند ، ریسک پذیران و گوناگونی معیار ریسک همگی آشکار سازی و لرزیابیطبیعت و پیچیدگی ریسک های آن کمک می کنند .
ارتباط بین اصول جهت مدیریت ریسک ، چارچوبی که در آن به وقوع می پیوندد و فرآیند مدیریت ریسک که در این استاندارد بین الملی توصیف شده ، در شکل 1 نشان داده شده است.
به هنگام اجرا کردن و نگهداری بر طبق این استاندارد بین الملی ، مدیریت ریک سازمان را قادر به انجام مواردی از جمله موارد زیر می کند:
- افزایش احتمال دستیابی به اهداف؛
- ترغیب مدیریت مبتکر (پیشتاز)؛
- مطلع بودن از نیاز به شناسائی و درمان ریسک در سراسر سازمان؛
- بهبود شناسائی فرصت ها و درمان ها؛
- تبعیت کردن از الزامات قانونی و مقرراتی مربوطه و قاعده های (اصول) بین الملی
- بهبود گزارش دهی ضروری و داوطلبانه ؛
- بهبود نظارت
- بهبود اعتماد و اطمینان ریسک پذیران
- ایجاد یک اساس مطمئن (معتبر) جهت تصمیم گیری و برنامه ریزی؛
- بهبود کنترل ها
- توزیع و استفده مؤثر منابع جهت درمان ریسک؛
- بهبود اثر بخشی و کارآمدی عملیاتی؛
- توسعه ی اجرای ایمنی وبهداشت ، همچنین محافظت محیط زیست؛
- بهبود مدیریت حادثه و پیشگیری فقدان ؛
- کاهش فقدان ها
- بهبود یادگیری سازمانی ؛
- بهبود انعطاف پذیری سازمانی .
هدف (قصد) این استاندارد بین المللی برآورده کردن نیازهای طیف گسترده ای از ریسک پذیران می باشد ، از جمله :
الف) اشخاصی که مسئول توسعه ی خط مشی مدیریت ریسک در داخل سازمانشان می باشند ؛
ب) اشخاصی که جهت اطمینان بخشی از مدیریت اثربخش ریسک در کل سازمان یا در یک ناحیه ، پروژه یا فعالیت خاص ، پاسخگو می باشد .
پ) اشخاصی که نیاز دارند اثربخشی سازمان در مدیریت کردن ریسک را ارزشیابی کنند ؛ و
ت) توسعه دهندگان استانداردها ، راهنماها روش های اجرایی و کدهای روش که در کل یا تا حدودی تشریح کننده ی این هستند که چگونه ریسک در داخل محتوی (متن) خاص این مستندات مدیریت می شود .
روش های مدیریت و فرآیندهای رایج بسیاری از سازمان ها شامل اجزاء مدیریت ریسک می شود و در حال حاضر بسیاری از سازمان ها یک فرآیند ریسک صوری (رسمی) را جهت انواع ویژه ی (خاص) ریسک یا شرایط پذیرفته اند .
در چنین مواردی یک سازمان می تواند تصمیم به یک بازنگری بحرانی روش ها وفرآیندهای موجود ، در پرتوی این استاندارد بین المللی بگیرد .
در این استاندارد بین الملی ، هر دو اصطلاح "مدیریت ریسک " و"مدیریت کردن ریسک "مورد استفاده قرار می گیرد . در اصطلاح عمومی "مدیریت ریسک" مربوط به معماری جهت مدیریت کردن ریسک به صورت اثربخش می باشد ،(اصول ، چارچوب ،فرآیند) ، در صورتی که "مدیریت کردن ریسک "به اعمال آن معماری در ریسک های خاص مربوط می شود

شنبه 21 اسفند 1389 ساعت 10:38  
 نظرات    
 
a s 20:41 شنبه 21 اسفند 1389
3
 a s
tnx